top of page

Successierechten regulieren


De wetten in Spanje die successierechten voor ingezetenen en niet-ingezetenen regulieren, verschilden van elkaar, waarbij de niet-ingezetenen hoge successierechten betaalden. In September 2014 was er een uitspraak in het Europees Hof van Justitie waarbij de Spaanse successierechten discriminerend en tegen het EU verdrag verklaard werden.

Als gevolg daarvan kan een niet-ingezetene die successierechten heeft betaald in de laatste jaren*een klacht indienen en hun belastingen grotendeels terugvorderen met een gemiddelde interest van 22%. Echter wegens de complexiteit van deze eisen wordt bijstand van profesionelen in materie Spaanse en EU wetszaken sterk aangeraden.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page