Successierechten regulieren

December 26, 2015

 

De wetten in Spanje die successierechten voor ingezetenen en niet-ingezetenen regulieren, verschilden van elkaar, waarbij de niet-ingezetenen hoge successierechten betaalden. In September 2014 was er een uitspraak in het Europees Hof van Justitie waarbij de Spaanse successierechten discriminerend en tegen het EU verdrag verklaard werden.

Als gevolg daarvan kan een niet-ingezetene die successierechten heeft betaald in de laatste jaren*een klacht indienen en hun belastingen grotendeels terugvorderen met een gemiddelde interest van 22%.  Echter wegens de complexiteit van deze eisen wordt bijstand van profesionelen in materie Spaanse en EU wetszaken sterk aangeraden.

Please reload

Featured Posts

Successierechten regulieren

December 26, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags